Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

56 гимнастички и 18 ансамбъла на турнира за Световната купа в София

Катрин Тасева
Снимка: БФХГ

56 индивидуални гимнастички и 18 ансамбъла ще участват на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в "Арена Армеец" в София от 30 март до 1 април.

България ще бъде представена от ансамбъл жени, Катрин Тасева и Боряна Калейн.

В България ще пристигнат всички състезателки от елита на художествената гимнастика.

Русия идва със сестри Аверини, Беларус с Катарина Халкина и Алина Харнаско, Израел с Линой Ашрам и Никол Воронков, Украйна пристига с Олена Дяченко и Влада Николченко, много интересни са американките Евита Грискенас и Камила Фийли, японките Минагава и Кита и др.

Днес ММС и БФХГ в лицето на министър Красен Кралев и Илиана Раева подписаха договор за Световното първенство в София в размер на 1 260 000 лв.

“За всички, които работим с цялото си сърце, отдаденост и отговорност, е чест и гордост, че носим толкова много поводи за радост и национална значимост на българите в страната ни и по целия свят, че се отплащаме с победи и златни медали за грижите, които се полагат за нас от страна на правителството и лично от г-н Борисов и от г-н Кралев!, – заяви президентът на федерацията Илияна Раева. - Състезатели и треньори, и целият ни екип са безкрайно мотивирани да продължат да бъдат гордостта на всички! Амбицирани сме и работим много, за да бъдем отлични домакини на предстоящия грандиозен форум. Искаме организацията на Световното първенство през септември да бъде впечатляваща и многобройните ни фенове да станат свидетели на запомнящо се състезание. Екипът ни работи на пълни обороти и не пести труд за организирането на световния форум. Треньори и състезатели тренират неуморно, за да бъдат във възможно най-добра форма и да донесат поредни незабравими мигове на многобройните си фенове”.



   


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна