Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп поздрави Путин, готов скоро да се види с него

| обновено на 20.03.18 в 18:54
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че е звъннал по телефона на руския си колега Владимир Путин да го поздрави с изборната победа и предположи, че скоро ще се срещне с него, предаде Ройтерс.

Тръмп заяви през журналисти, че вярва, че ще се срещне с Путин „в не толкова далечно бъдеще“, за да обсъди надпреварата във въоръжаването на двете страни, както и ситуацията в Украйна Сирия и Северна Корея. Това стана в началото на среща в Белия дом на президента на САЩ със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман.

Тръмп добави, че оръжейната надпревара между САЩ и Русия „излиза от контрол… но ние никога няма да позволим на който и да е да се сдобие с нещо близко до това, с което ние разполагаме“.

По рано днес Кремъл съобщи, че в разговора по телефона двамата лидери са се обявили за подобряване на взаимодействието между Русия и САЩ в различни области, в това число стратегическата стабилност и борбата с тероризма. В частност била подчертана важността от координиране на усилията за ограничаване на надпреварата във въоръжаването.

Тръмп и Путин говорили и за продължаване на двустранните контакти, включително с оглед на промяната в ръководството на Държавния департамент на САЩ. Особено внимание било отделено на въпроса за провеждане на евентуална среща на върха, посочва Кремъл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна