Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ер Франс" очаква да се осъществят 75% от самолетните полетите през днешния първи ден на новата 48-часова стачка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Ер Франс" очаква 75% от полетите на компанията в понеделник да не бъдат засегнати от стартиращата днес поредна 48-часова стачка във връзка с продължаващия вече втори месец спор за заплатите на пилотите, самолетните екипажи и наземният персонал на компанията във Франция, съобщава агенция MarketWatch.

Авиокомпанията, която е е част от Air France-KLM, обяви в неделя, че планира да осъществи 65% от своите полети на дълги разстояния, 65% от полети на средни разстояние от и до летище "Шарл де Гол" в Париж, както и 85% от полетите си на кратки разстояния на другото парижко летище "Орли" и на провинциалните летища.

Въздухоплавателната компанията също така заяви, че според нея 28% от пилотите, малко под 20% от самолетните екипажи и 13% от наземния персонал ще участват в новите двудневни стачни действия.

Трябва да се има предвид, че след като профсъюзите отхвърлиха последната оферта на ръководството на "Ер Франс" за увеличаване на заплатите, изпълнителният директор на компанията Жан-Марк Янайлак обяви в петък, че обмисля да проведе директно онлайн запитването до всички служители по отношение на отправеното предложение за повишение на заплатите, дори това да коства неговата оставка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени