Eмисия новини
от 21.00 часа

Шакира започна турне след 7-годишна пауза

Шакира
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шакира започна турне след 7-годишна пауза с концерт в Хамбург, на който изпя хитове от 20-годишната си кариера, съобщава Би Би Си, цитирана от БТА. Певицата е била много развълнувана и е притискала ръце към гърдите си, докато разказвала за дългото си боледуване. Тя отложи със седем месеца турнето си "Ел Дорадо" заради проблеми с гласните струни. На сцената Шакира е била във вихъра си и е показала, че напълно се е възстановила от дългото боледуване.

"Миналата година бе една от най-трудните в живота ми", казва Шакира пред Би Би Си. "Да се завърна на сцената за мен е толкова вълнуващо. Имам чувството, че излизам на сцена за пръв път."

Като по чудо и въпреки прогнозите на лекарите Шакира се е възстановила естествено. Всички специалисти предвиждали операция, но лезиите изчезнали напълно от гласните струни. 

Звездата разказва, че по време на заболяването си, отново е започнала да се моли на Господ и му е обещала, че ако отново може да пее, ще празнува всяка нощ. Певицата е получила и подкрепа от феновете си в Колумбия, които също са се молили за нейното оздравяване.

За седемте години, през които Шакира се оттегли от сцената, тя създаде семейство с испанския футболист Жерар Пике и роди двете си деца. 

Запитана дали ще гледа някой от мачовете на Световното първенство по футбол в Русия, в което ще участва и Жерар Пике, Шакира отговори: "Имам концерти до 13 юли, но ако Испания стигне до финала, ще отида да ги гледам. Така че трябва да успеят!"

Още от