Eмисия новини
от 23.00 часа

Американски федерален съд одобри мега сделката за сливането на AT&T Inc. и Time Warner за 85 млрд. долара

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Федерален съдия на САЩ обяви във вторник, че технологичният гигант AT&T Inc. може да продължи без никакви условия процеса по придобиването на Time Warner Inc. на стойност 85 млрд. долара, съобщава финансовата агенция dpa-AFX.

Американският окръжен съдия Ричард Леон заяви, че американското министерство на правосъдието не е открило доказателства, че мега сделката ще навреди на конкуренцията в индустрията, свързана с платената телевизия.

Генералният адвокат на AT&T - Дейвид Макейти, посочи:

"Радваме се, че след провеждането на пълен и справедлив съдебен процес по същество съдът категорично отхвърли съдебното дело за блокира на нашето сливане с Time Warner. Благодарим на американския съд за цялостното и своевременно разглеждане на доказателствата и поздравяване колегите от Министерството на правосъдието за тяхното справяне в рамките на правителството".

Той допълни:

"Очакваме с нетърпение да приключим сливането на или преди 20-ти юни, за да можем да започнем да предоставяме на нашите потребители видео развлечения, които са по-достъпни, мобилни и иновативни".

Трябва да се има предвид, че сделката по сливането на AT&T с Time Warner беше във висящо положение от октомври 2016-а година насам.


Още от