Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броиха $92 100 за маратонка от филма "Завръщане в бъдещето"

Продадената маратонка с изронени от нея части, носена от Майкъл Джей Фокс във втората част на филма „Завръщане в бъдещето“.
Снимка: Ибей

Повредена лява маратонка, която носеше на снимките на лентата „Завръщане в бъдещето“ Майкъл Джей Фокс, беше продадена на търг в Ибей за $92 100, предаде БТА.

Лотът беше изложен на интернет аукциона на 26 юни от колекционера на обувки Джордан Гелър и за него наддаваха 220 души, съобщи в. „Холивуд рипортър“.

Името на победителя не се съобщава.

Легендарните маратонки се появиха във втората част на „Завръщане в бъдещето“ през 1989 г. и след 29 години не се намират в много добро състояние. Те са изтъркани, част от тях са изронени. Продавачът обеща на спечелилия в наддаванията, че ще му изпрати всички изпаднали части от обувките в отделен колет.

През 1989 г. ефектът на самозавързващите се маратонки беше постигнат със специален филмов монтаж. Едва през 2016 г. компанията „Найки“ представи модел на самозавързващи се маратонки от серията Nike Mag. Тогава бе реализирана фантастичната идея от комедията „Завръщане в бъдещето“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна