Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Deutsche Bank е провела проучване, в което e симулирала сливане с UBS или с Commerzbank

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На годишното си стратегическо заседание в средата на септември германският банков гигант Deutsche Bank е представил проучване, симулиращо евентуално сливане с швейцарската банка UBS, съобщава бизнес всекидневникът Handelsblatt, цитирайки неназовани източници.

Управителният и Надзорният съвет на Дойче банк са провели цяла поредица от сценарии, включително за сливания с различни партньори, като голямата кредитна институция също така е проучила възможното за сделка с германския си конкурент Commerzbank.

Цитирайки финансови среди, Handelsblatt съобщава, че потенциалното сливане на Deutsche Bank с UBS би било по-изгодно, отколкото сделка с Commerzbank. Deutsche Bank и UBS се допълват добре с оглед на различните си силни страни в инвестиционното банкиране и управлението на активите. Според немското издание от всички представени варианти евентуалното сливане с UBS е било подчертано от икономическа гледна точка.

Новината идва в момент, когато немският финансов министър Олаф Шолц се оплака, че Европа и в частност Германия не разполагат с международно конкурентни банки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна