Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Питър Наваро ще бъде изключен от предстоящите търговски преговори между Доналд Тръмп и Си Цзинпин

Питър Наваро
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Питър Наваро, който е най-висшият търговски съветник на президента на САЩ, ще бъде изключен от предстоящите търговски разговори между Доналд Тръмп и китайския му колега Син Цзинпин, съобщава китайския вестник South China Morning Post.

"Наваро няма да присъства на срещата на двамата лидери", заяви през изданието неназован негов източник.

Важно е да се отбележи, че Питър Наваро е най-твърдолинейният съветник в Белия дом по отношение на въпросите, касаещи търговските взаимоотношение на САЩ с останалия свят. Наскоро той заяви, че "глобални милиардери" притискат Белия дом да сключи търговска сделка, като според него това е част от конспирация на китайското правителство. Икономическият съветник на американския президент - Лари Къдлоу, побърза да оспори публично това негово изявление.

Според редица анализатори изключването на Наваро от предстоящите разговори на срещата на лидерите на Г-20 в Аржентина през следващата седмица би трябвало да се тълкува като положителен сигнал, че по време на планираните в кулоарите разговори между Доналд Тръмп и Си Цзинпин може да бъде постигнат напредък по отношение на търговското споразумение САЩ - Китай.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна