Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцария защити титлата си на "Хопман къп" (обновено)

| обновено на 05.01.19 в 14:48
Федерер и Бенчич с купата в последното издание на "Хопман къп".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Швейцария защити титлата си на турнира по тенис "Хопман къп", който завърши в Пърт, Австралия. На финала Роджър Федерер и Белинда Бенчич надиграха с 2-1 Германия (Александер Зверев и Ангелик Кербер).

В инфарктния двубой на смесени двойки Федерер и Бенчич надделяха над съперниците си с 4:0, 1:4, 4:3(4). Рекордьорът по титли от Големия шлем сервираше за титлата при 3:2 гейма в последния сет, но не беше концентриран и се стигна до тайбрек. В него Зверев и Кербер стигнаха до шампионска точка, но не успяха. В следващото решаващо разиграване Саша сбърка и швейцарците ликуваха.

Преди това Роджър Федерер победи с 6:4, 6:2 Александър Зверев и даде аванс от 1:0 победи за Швейцария.

Намиращият се на трето място в световната ранглиста Федерер няма нито едно поражение по време на надпреварата, провеждаща се през цялата седмица.

Швейцарският тенисист постигна общо три пробива в двубоя срещу Зверев, продължил само 72 минути. Младият представител на Германия демонстрира нервност в много моменти от двубоя и не успя да се противопостави на по-опитния си противник.

По-късно Ангелик Кербер изравни след 6:4, 7:6(6) срещу Белинда Бенчич във втория мач на сингъл от финала между Германия и Швейцария.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна