Eмисия новини
от 12.00 часа

Ford Motors планира съкращения на хиляди работни места в Европа и дори затваряне на някои автомобилни завода

автомобилна компания;Ford Motors

Американският автомобилен гигант Ford Motors обяви, че планира агресивни съкращения на хиляди работни места и дори на някои свои фабрики в Европа като част от глобалната стратегия на компанията за ограничаване на разходите в регион, който от години ограничава нейните печалби, съобщават Блумбърг и Ройтерс.

Притежаваната от Tata Motors компания Jaguar Land Rover, базирана в Централна Англия, също обяви, че ще съкрати 4 500 от своите 42 500 служители, включително поне 2 000 във Великобритания, след като обяви, че нейните продажби са намалели с 4,6% през изминалата година до едва 600 000 превозни средства. В рамките на периода между април и септември 2018-а година автомобилната компания е загубила 354 млн. паунда.

Компанията Ford Europe също загуби много средства през последните години и с оглед на това предупреди, че планира да съкрати хиляди работни места в Европа, да премахне производството на слабо продаваните си модели и дори да закрие някои свои фабрики на стария континент.

Автомобилният производител, в който работят около 54 000 работници в целия регион и главно в Германия, Великобритания и Испания, също така ще преразгледа съвместното си предприятие в Русия като част от мерките за ограничаване на разходите, заяви Стивън Армстронг, ръководител на Ford Motors за Европа.

Предстоящите съкращения на работните места ще бъдат факт, след като Ford и Jaguar Land Rover бяха сериозно засегнати от спад в търсенето на автомобили с дизелов двигател и след като европейските политици се договориха за по-строги ограничения за замърсяване, принуждавайки производителите да ускорят инвестициите за производство на електрически автомобили.


Още от

Фейсбук представя своя криптовалута

публикувано на 18.06.19 в 09:39