Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров: Всеки ден научавам нещо ново от Андре

2
Григор Димитров се подготвя да изпълни сечен бекхенд.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На пресконференцията след победата си над Янко Типсаревич (4:6, 6:3, 6:1, 6:4) на Откритото първенство на Австралия по тенис Григор Димитров беше попитан дали е мислил, че има 4 загуби срещу сърбина.

„Всъщност не – миналото си е минало. Знаех, че Янко е много опасен съперник и как точно играе. Както казахте, имали сме доста срещи. Гледах моята игра и днешния мач. Това беше първата ми среща в Големия шлем (б.а. – за годината) и бях доволен, че успях да се концентрирам върху моята половина от корта“, заяви 20-ият поставен българин.

Димитров трябваше да отговаря на много въпроси относно сътрудничеството си с Андре Агаси, който днес дебютира официално като част от неговия щаб.

„Всеки ден научавам нещо ново от Андре. Понякога нещата, които той казва, нямат нищо общо с тениса. Преди мача днес си говорихме за коренно различни неща. Чувствах се отлично. Разбира се, когато сме на корта, сме максимално концентрирани върху играта. Той е много емоционален на корта. Двамата сме на една честота, което е много важно. Но най-значимото е, че уча нещо всеки ден“, обясни Григор. 

Българинът трябваше да отговаря и на „политически“ въпрос, както го определи журналиста. Той беше за позицията на Димитров относно очакваното предложение от съвета на играчите президентът на Мъжката тенис асоциация Крис Кермоуд да си подаде оставката.

„Аз мисля, че смяната му би била една от най-големите грешки. Имам предвид, че тенисът се намира в добри ръце. Всичко се развива добре, има позитивни промени“, коментира 27-годишният хасковлия.

Гришо ще се появи на корта в Мелбърн отново в сряда в двубой срещу Пабло Куевас от Уругвай, срещу когото води с 2-1 победи в директните двубои.

Снимка


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна