Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров записа втора победа в Мелбърн

2
Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставеният под №20 в схемата на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира в Мелбърн за шеста поредна година.

Българинът се наложи над 94-ия в ранглистата Пабло Куевас от Уругвай с 6:3, 6:7(5), 6:3, 7:5 след 2:52 часа игра.

Григор проби още във втория гейм и след това затвърди уверено за 3:0. При 5:3 хасковлията сервираше за спечелването на сета и го направи на нула, което накара Андре Агаси да скочи и да го аплодира, също както и съпругата му Щефи Граф. Частта продължи 29 минути.

В шестия гейм на втората част Димитров трябваше да спасява първа точка пробив. Той „изтри“ опасността с хубав сервис, после постигна и първия си ас в мача и стигна до 3:3. Българинът трябваше да отрази два сетпойнта в десетия гейм. Той се справи със задачата с хладнокръвна и смела игра, а след това измъкна подаването си. В следващия гейм Григор поведе с 40:15 след двойна грешка на Куевас, но уругваецът наниза три поредни аса и се спаси.

Стигна се до тайбрек. В него размяната дойде при 4:2 точки за южноамериканеца. При 6:4 Куевас получи нови два сетбола и реализира втория след форхенд в мрежата на Григор.

Григор Димитров

Димитров се възползва от слаб сервис гейм на съперника и го проби за 3:1, след като уругваецът направи двойна грешка. При 5:3 Гришо сервираше за спечелването на третия сет. Той поведе с 40:0 и реализира още първата възможност, след като Куевас не успя да върне подаването му.

В самото начало на четвъртия сет българинът изпусна общо три точки за пробив. Григор заигра по-агресивно и стигна до решаващ брейк за 6:5. След това сервираше за победата. Той поведе с 40:15 и триумфира при първия мачбол.

Българинът завърши срещата с 57 печеливши удари (8 аса) при 45 непредизвикани грешки (2 от тях двойни). Гришо вкара 73 процента първи сервис и спечели 82 процента от точките при разиграването му.

"Чувствам се невероятно. Беше добър мач за мен, от първата точка започнах да притискам опонента си - каза победителят в интервюто на корта. - Исках да бъда по-агресивен, защото Пабло е доста труден съперник, играли сме няколко пъти и знам, че винаги е опасен. След втория сет двубоят можеше да се развие в двете посоки. Справих се добре с нервите. В четвъртия сет, при 5:5, всичко можеше да се случи. Можеше сега още да сме на корта. Публиката беше невероятна, отново имаше много български флагове, оценявам го“,

В третия кръг в петък Димитров очаква №102 в ранглистата Томас Фабиано от Италия.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна