Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ford Motors прогнозира по-слабо от очакваното последно тримесечие и несигурна 2019 година

Ford Motor Co. заяви в сряда, че очаква по-слаба от очакваното печалба през последното тримесечие на изминалата година и предполага, че тарифната война между САЩ и Китай ще ерозира печалбата през 2091-а година с около 700 млн. долара, съобщава Ройтерс.

Вторият по големина американски автомобилен производител отбеляза, че може да има известно подобрение на печалбите и на приходите през настоящата година, дори ако глобалните индустриални продажби останат непроменени, но не предостави никакви по-конкретни стойности, разочароващи инвеститорите на Уолстрийт.

Според Ford наложените от САЩ и Китай взаимни високи мита и по-високите цени на стоманата и на алуминия ще наредят на печалбата на компанията с около 700 млн. долара през тази година, като те също така са навредили и на печалбите през 2018-а година.

Ford обяви, че очаква печалба за 2018-а от $ 1,30 за акция и приходи от 160,3 млрд. долара. През миналия октомври автопроизводителят от Детройт обаче заяви, че очаква оперативна печалба в диапазона от $ 1,30 до $ 1,50 за една акция, докато анализаторите прогнозираха печалба от $ 1,33, показват данните на Refinitiv IBES.

За четвъртото тримесечие Ford Motors пък очаква печалба от 30 цента на акция, което е под прогнозите на анализатори и търговски за печалба от 32 цента за акция.

Занижените финансови прогнози на Ford причиняват спад на акциите на автомобилната компания с 1,8%.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна