Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тони Надал пристига в София

Тони Надал връчва титлата от "Ролан Гарос" на Рафа през 2017-а.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тони Надал – определян като най-успешния тенис треньор в историята заради спечелените 16 титли от Големия шлем с Рафаел Надал, пристига в България по покана на Българската федерация по тенис и ще бъде посланик на Sofia Open 2019, съобщиха организаторитете на турнира.

Чичото на Рафа Надал и негов бивш треньор подкрепя състезанието от категория АТР 250 и ще допринесе за основната мисия Sofia Open  - още повече български деца да се запалят по тениса и да преследват мечтите си на корта.

Именитият испански специалист е треньор на Рафа Надал от 1990 до 2017 г. Като треньор участва в извоюването на общо 75 титли на сингъл и още 11 титли на двойки. 

В петък (18 януари) от 17 часа в зала „София“ в Борисовата градина Тони Надал ще проведе тренировъчна сесия с български деца. Всички таланти, трениращи тенис, и всички деца, които имат желание да се докоснат до най-титулувания тенис треньор в историята, ще получат тази изключителна възможност Достъпът на деца, родители и фенове за специалната среща с Тони Надал в зала „София“ е свободен.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна