Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима наши плувци са включени в програма за Токио 2020

Антъни Иванов (вдясно) ще се бори за класиране на олимпийски игри.
Снимка: bgswim.com

Прездидентът на българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев и селекционерът на националните отбори по плуване Кристиян Минковски са оптимисти за предстоящата предолимпийската година. На пресконференция Аврамчев отбеляза значимият напредък, който българските плувци демонстрират през последните няколко години.

"Годината започна много добре за българското плуване. На 17 януари подписахме договор с Министерството за финансиране. Имаме завишение в размер на 50 хил. лева, за което сме благодарни. Тъй като сме в предолимпийска година имаме изготвени две програми - едната е за подготовка за Игрите в Токио, а другата за общо развитие на плуването. В първата програма за включени четирима плувци: Антъни Иванов, Диана Петкова, Йордан Янчев и Габриела Георгиева", заяви Аврамчев.

"Имаме много талантливи плувци и аз съм убеден, че ще имаме сериозно присъствие, което означава 2-3 квоти. Ако влезем във финал или в шестицата, ще бъде нещо изключително", допълни Аврамчев.

От началото на новата година Антъни Иванов се готви в Съединените щати, където избра за учи след завършването на средното си образование. За първите му спортни успехи зад Океана и за трудностите с размерите на американските басейни разказва треньорът му Николай Вакареев:

Най-голямото състезание през тази година за всички плувци е Световното първенство по водни спортове в Южна Корея, което ще се проведе от 12 до 28 юли.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна