Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предпазлив старт на Уолстрийт в очакване на корпоративния отчет на Google

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Основните американски фондови индекси стартираха търговията в понеделник без много ясна посока, следвайки доброто възходящо през предходните шест поредни седмици, като инвеститорите са в предпазливо очакване на финансовия отчет за последното тримесечие на компанията-майка на Google - Alphabet Inc. след края на днешната официална търговия на Уолстрийт.

Индексът DJIA се понижава с 30 пункта (с 0,15%), широкият S&P500 се търгува непосредствено под петъчното ниво на затваряне, а технологичният индекс Nasdaq Composite нараства с 0,3%. През предходните пет сесии на търговия трите индекса нараснаха съответно с 1,3%, с 1,6% и с 1,4%, намирайки подкрепа от поредни силни данни за американския трудов пазар през януари и от сигналите на Фед за по-дълга пауза, или дори за край на тригодишната политика за устойчиво повишаване на основните лихвени ставки.

Инвеститорите продължава да следят информации относно развитието на търговските преговори между САЩ и Китай, като по-рано днес икономическият съветник на Белия Дом Кевин Хасет заяви, че все още предстои "много работа за вършене" преди крайния срок на 1-ви март. "Все още предстои да се види какъв напредък може да бъде постигнат", посочи той пред CNBC, но подчерта, че президентът на САЩ Доналд Тръмп се надява да сключи сделка с Пекин преди края на февруари.

Вниманието днес обаче ще бъде насочено върху тримесечните финансови резултати на интернет гиганта Goolgle, които ще бъдат представени от компанията-майка Alphabet непосредствено след края на официалната търговия (след 23:00ч. наше време). В очакване на важния корпоративен отчет, акциите на Google поскъпват с около 1% Това ще представляват последните финансови резултати на компания, от т.нар. група FAANG, като досегашните отчети бяха смесени. Компаниите Apple Inc. и Facebook Inc. представиха по-силни от очакваното финансовите резултати, докато компаниите Netflix Inc. and Amazon.com направиха слаби прогнози за текущото тримесечие.

Скок с близо 20% бележат акциите на Ultimate Software Group Inc., след като компанията се съгласи да бъде купена от инвестиционната група  Hellman & Friedman за около 11 млрд. долара. Акциите на Sysco Crop. поскъпват с над 5%, тъй като компанията за хранителни стоки представи по-силни от прогнозите печалби за последното тримесечие.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна