Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скок на одобрението към Доналд Тръмп след края на правителствения "шътдаун"

Снимка: БГНЕС

Оценката на одобрение за президента на САЩ Доналд Тръмп скочи със 7% след приключването на неотдавнашното принудително спиране на дейността на част от федералното правителство, известно като "шътдаун", показват резултати от оповестено в сряда проучване на агенция "Галъп".

В средата на януари подкрепата за президента на САЩ беше от едва 37% от всички гласоподаватели, докато в началото на февруари тя нарасна до 44 а сто. Според същата анкета на "Галъп" обаче 69% от интервюираните са недоволни от сегашната ситуация в САЩ, докато едва 29% са доволни.

В същото време броят на хората, които се идентифицират като републиканци, се е увеличил спрямо миналия месец, като 85% от републиканските гласоподаватели, които участваха в анкетата на "Галъп" са посочили, че одобряват работата на Доналд Тръмп при едва 5% от избирателите на Демократическата партия с подобно мнение. В проучването са участвали 1016 американски гласоподаватели в периода между 1-ви и 10-ти февруари.

Междувременно Тръмп отбеляза във вторник, че не е "щастлив" от постигната в началото на седмицата двупартийна сделка за финансирането на правителството. Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл обаче призова президента да подпише споразумението, за да се избегне нов правителствен "шътдаун" след 15-и февруари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна