Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Xiaomi представи своя най-нов 5G смартфон на цена от 680 долара

смартфон Mi Mix 3 5G на компанията Xiaomi
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Китайският технологичен гигант Xiaomi представи в неделя своя най-нов смартфон с възможности за 5G връзка - Mi Mix 3 5G по време на "Световния мобилен конгрес", провеждащ се в Барселона, като супер модерният мобилен телефон ще се появи на пазара през май.

Компанията отбеляза, че 5G възможностите на новия смартфон са факт благодарение на микропроцесор Snapdragon 855 на американската фирма Qualcomm и на 5G модем на компанията X50, което позволява на потребителите да изтеглят 15-минутно видео с резолюция 1080p само за една секунда.

Началната цена от 680 щатски долара е описана от старши вицепрезидент на Xiaomi - Сян Ван като "много, много агресивна цена". Той отбеляза, че този ход идва, тъй като технологичната компания се стреми да "насочи технологията от пето поколение (5G) към обикновените потребители, така че все повече и повече хора могат да си позволят да я закупят".

сгъваем смартфон 5G Mate X на компанията Huawei

На същия световен технологичен форум в Барселона, друг китайски гигант в лицето на "Хуавей" (Huawei) представи новия си сгъваем смартфон 5G Mate X, който се конкурира със смартфона Galaxy Fold на Samsung, представен по-рано през миналата седмица.

"Този телефон (5G Mate X) не е само за днешната 5G мрежа, но и за бъдещите мобилни мрежи от пето поколение. Според всички показатели, които можете да видите, производителността и скоростта са най-бързите за 5G в света," заяви главният изпълнителен директор по продажбите на "Хуавей" - Ричард Ю.

Сгъваемият смартфон Mate X ще конкурира с Galaxy Fold на Samsung, представен по-рано тази седмица, който се очаква да се появи по рафтовете на магазините на 26-и април и да бъде на цена от $ 1980.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна