Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предпазлив позитивен старт на Уолстрийт след серия смесени тримесечни корпоративни отчети

Основните американски фондови индекси стартираха търговията във вторник на зелена територия, доближавайки рекордните върхове от есента на 2018-а година, тъй като инвеститорите сякаш приветстваха серията смесени корпоративни отчети за първото тримесечие на годината.

Индексът DJIA отвори със скок от близо 130 пункта (повишение с 0,5%) благодарение на поскъпване на акциите на две от компаниите, влизащи в индекса - Johnson & Johnson и UnitedHealth Group, след като те представиха по-добри от очакваното финансови резултати за първото тримесечие.

Акциите на J&J се повишават с над 2,5%, докато акциите на UnitedHealth Group нараснаха за кратко с близо 2%, преди обаче да се окажат под натиск от продажби, понижавайки се с 1,84%. В същото време акциите на Bank of America Corp. се понижават с 2,46%, след като финансовият отчет на голямата американска банка не успя да оправдае очакванията на инвеститорите в частта си за приходите през първото тримесечие.

Това парира значителна част от първоначалното поскъпване на индекса на сините чипове, като около час след старта на търговията на Уолстрийт DJIA вече се повишава по-скромно с едва 45 пункта (с 0,16%).

                                                                                             Графика на индекса S&P500

Снимка

Широкият индекс S&P500 също стартира търговията с добро повишение от 0,3%, преди и той да ограничи възходящото си движение, нараствайки с около 0,17% към 2911 пункта. Въпреки това индексът на 500-те водещи американски компании продължава да се търгува на по-малко от 1% под неговия исторически връх на затваряне от 20-ти септември 2018-а година около 2930,75 пункта.

В същото време индексът Nasdaq Composite се повиши за кратко с 0,4%, търгувайки се над психологическата бариера от 8000 пункта за пръв път от началото на миналия октомври. Технологичният индекс успя да намери подкрепа от поскъпване на акциите на Netflix с 1,92%, въпреки че голямата компания за стримийнг видео ще представи своя отчет за първото тримесечие непосредствено след края на днешната търговия. Тогава ще бъдат оповестените и финансовите резултати за началото на годината на IBM.

Първоначалният добър старт на търговия на Уолстрий изглежда беше помрачен в известна степен от изненадващо слаби данни за индустриалното и промишлено производство в САЩ през март.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна