Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ако не успеете и днес, може да има сериозен проблем

Снимка: „Санофи България“

Изпитвате трудност да ходите по голяма нужда? Опитите ви се увенчават с успех само три пъти седмично или дори по-рядко? Често ви боли, докато се изхождате. Налице е проблем, който трябва да овладеете. Запекът може да доведе до сериозни здравословни поражения. Кои са те и как да се справите?

Последици от запека

Ако трудното изхождане ви сполетява веднъж месечно например, това се счита за нормално. Когато системно ви измъчва или трае повече от три месеца, вече става въпрос за хроничен запек.

Натрупване на токсини в тялото може да навреди на целия организъм. Неовладяната констипация често води до:

  • Поява на хемороиди;
  • Развитие на рак;
  • Бъбречни проблеми;
  • Кожни раздразнения;
  • Поражения на нервната система и други здравословни проблеми.

Ежедневно приемаме различни хранителни продукти и питиета. Представете си какъв шок е за тялото, ако не успее да изхвърли ненужните вещества. Токсините го завладяват и отключват болест след болест. Всичко това е съпроводено с общо неразположение, усещане за тежест и липса на енергия.

Специалистите съветват при запек да се приема голямо количество вода, да се внимава с избора на храна, да се увеличи физическата активност. Когато проблемът зачести, е редно да посетите гастроентеролог. Той ще ви направи нужните изследвания, ще установи причината за проблема и ще препоръча подходящо лечение за вас.

За да си осигурите спокойствие, може да използвате Дулкософт. Той е безопасно средство, което с изцяло физичното си действие е ефективно при запек. Дулкософт стимулира перисталтиката по естествен начин, омекотявайки твърдите изпражнения и помага за лесно, безболезнено и нежно облекчение при запек. Приема се под формата на течност без вкус и мирис, която се добавя към напитка. Препоръчва се да се приема всяка сутрин. Ефектът настъпва 24 до 72 часа след приема.

Дулкософт е медицинско изделие. Съдържа макрогол 4000. За възрастни и деца над 2 години. Преди употреба прочетете листовката. "Санофи България" ЕООД, гр. София 1784, бул. "Цариградско шосе" 90, офис сграда "Капитал Форт", тяло А, ет. 10, тел.: 02/970 53 00, факс: 02/970 53 33, e-mail: bg-medical-info@sanofi.com

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна