Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвано Пранди: Сигурен съм, че ще направим силни мачове

Силвано Пранди
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди иска неговите избраници да покажат, че са силен отбор в предстоящите през лятото турнири. До края на годината България ще участва в Лигата на нациите, в квалификация за Олимпийските игри в Токио догодина, както и на Евро 2019.

"Дойдохме до най-хубавата част, а това са тренировките в залата. След само две седмици започва Лигата на нациите. Очаква ни едно хубаво приключение. Познавам работата и ентусиазма на волейболистите. Сигурен съм, че ще направим силни и интересни двубои, дано да са победни. Тези мачове ще ни помогнат много в процеса на развитие. Ще ни дадат облик в тактическо и спортно-техническо естество. Ще преминем през специфични периоди. Някои, които получиха по-дълга почивка, вече започнаха подготовка", заяви Пранди на пресконференция. 

Цветан Соколов, Виктор Йосифов, Тодор Алексиев и Теодор Салпаров ще получат почивка в първите турнири от Лигата на нациите.

"Първата ни цел е докажем, че имаме силен състав. Цел номер 1 за сезона си остава класирането за олимпийски игри. На Евро 2019 също искаме да покажем, че сме силен тим", каза още италианският специалист, който започва втория си период начело на отбора.

Мачовете от Лигата на нациите стартират на 31 май. Първите съперници на българите са Канада, домакините от Аржентина и Португалия.

България е домакин на два турнира, като Варна ще приеме третия уикенд (14-16 юни). Съперници на националите са Япония, Италия и Австралия. Зала "Колодрума" в Пловдив ще стане арена на битките от последния уикенд (28-30 юни). В Пловдив волейболистите ще играят с Иран, Сърбия и САЩ.

Също днес бяха представени и новите екипи на националните отбори.

Новите екипи Errea на националните отбори по волейбол.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна