Eмисия новини
от 01.00 часа

Румънска банка обяви валутните курсове в череши

Валутните курсове в сайта на „Банка Трансилвания“

Румънската „Банка Трансилвания“ обяви валутните курсове за деня в череши с ирония към високата цена на тези плодове при появяването им на пазара, заради която в последните години са определяни като „луксозни“ продукти, предаде БТА.

Така от таблицата с валутните курсове на банката става ясно, че един американски долар се продава за 4,3 леи или две череши, а едно евро - за 4,8 леи или две череши и половина. За една шведска крона (0,4 леи) обаче можеш само да докоснеш черешата, съобщи Медиафакс

В началото на май на румънските пазари се появиха вносните череши, които се продават на цени, достигащи 120 леи за килограм (49 лева). Според специалисти от земеделския и хранителен сектор продажбата на тези плодове на толкова високи цени представлява чиста спекула, отбелязва агенцията.

Както и миналата година в социалните мрежи се разпространяват множество вицове и шеги за цените на черешите, като: „Жените вече не си правят селфи с чанта на Луи Вюитон, а с торбичка череши“ или „В плод-зеленчука: Моля, сложете ми череши за 10 леи (4 лева) - Или вземете цяла, или нищо. Няма да я режа“.

Още от

Парламентарни избори в Полша

обновено на 13.10.19 в 18:37