Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБАЛ - Шумен топи дългове

Снимка: Радио Шумен

Финансовата загуба МБАЛ - Шумен за миналата година намалява с около 1 милион лева. Това става ясно от отчета за дейността на дружеството през 2018 г., който ще бъде разгледан от шуменските общински съветници.

„Оптимизирани са дейността и щатното разписание. За първото тримесечие на тази година имаме печалба от 72 000 лева. Това каза директорът на шуменската болница д-р Димитър Костов, според когото болницата поема по-добър път.

"Качени са приходите и са намалени разходите. Оттам се получава разликата като положително число. Доброто е, че все повече пациенти търсят нашата болница. За първото тримесечие на тази година в МБАЛ - Шумен са постъпили 410 пациенти повече в сравнение със същия период на миналата година, което говори за подобрената работа. Има още много забележки, но все пак работата се подобрява като тенденция. Малко болници може да се похвалят с повишаване броя на пациентите", посочи той.

С около 40 са намалели пациентите на отделението по хемодиализа, но това се очакваше след отварянето на специализираната  частна  клиника в Шумен, коментира д-р Костов. Въпреки това матераилната база на отделението по хемодиализа в шуменската болница се подобрява. Има нови 8 апарата за хемодиализа и нова водоочистваща система.

Кадровият недостиг продължава да е проблем особено в някои специалности, показва още отчетът за 2018 г.

За 13 юни е насрочено Общо събрание на МБАЛ - Шумен.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна