Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ридли Скот се завръща към „Пришълецът“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Известният британски режисьор Ридли Скот се завръща към поредицата „Пришълецът“, за да отбележи 40-годишнината от първия филм с трета поредна предистория, чието действие отново ще се развива хронологично преди оригиналната продукция, съобщи сайтът Контактмюзик, цитиран от БТА.

81-годишният Скот поставя началото на научнофантастичния хорър франчайз през 1979 г. с първия филм „Пришълецът“. Режисьорът разкрива, че се е възползвал от възможността да отбележи подобаващо 40-ия юбилей на поредицата и вече е започнал работа над нов проект.

„Изпратиха ми сценария. Прочетох го. Хареса ми. След 32 часа бях в Холивуд“, споделя Ридли Скот пред „Варайъти“.

Въпреки успеха на оригиналната продукция от 1979 г., реализирала 104 милиона долара в международния бокс-офис и станала шестата най-касова за годината, Скот се оттегля от франчайза. През 1986 г. на екран излиза продължението „Пришълците“, режисирано от американеца Джеймс Камерън. Следват продълженията „Пришълецът 3“ (1992) на Дейвид Финчър, също от САЩ, и „Пришълецът: Завръщането“ (1997) на французина Жан-Пиер Жьоне.

Актрисата Сигърни Уивър се превъплъщава в образа на героинята Елън Рипли в оригиналния филм „Пришълецът“ и трите му продължения.

Впоследствие Скот застава зад камерата за два филма, който предхождат хронологично първия филм – „Прометей“ (2012) и „Пришълецът: Завет“ (2017).

Новата лента ще бъде продължение на „Завет“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна