Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унай Емери смята, че първият гол е бил решаващ за загубатга на Арсенал

Разочарование за Унай Емери и футболистите му след края на мача.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първият гол е променил хода на целия мач и се е оказал решаващ за крайния изход, е мнението на мениджъра на Арсенал Унай Емери след поражението с 1:4 от Челси на финала в Лига Европа в Баку снощи. По думите му, тимът не се е възползвал по най-добрия начин от шансовете, които са се открили. При успех снощи "артилеристите" щяха да си осигурят място в Шампионската лига.

"На първо място искам да поздравя Челси за победата. През първото полувреме ми се струваше, че имаме добри моменти, за да се доберем до желания резултат. Но първият гол в мача промени всичко, въпреки че се стараехме да не изпаднем буквално от мача и да търсим път към вратата на противника. След второто попадение ситуацията за нас вече беше много сложна.
"За нашия съперник през второто полувреме нещата се случваха много добре, а на нас не ни се получи да вкараме. Резултатът в крайна сметка е такъв, какъвто е. Може би заслужавахме повече от това 1:4, но не се възползвахме от шансовете си", казва още испанският специалист. 

"В нашия отбор имаме играчи с име, имаме и млади футболисти. Опитът от този сезон ще ни помогне. В следващите години тези футболисти ще ни бъдат нужни, но също така е важно да подсилим състава, за да направим следващата крачка. Имаме още накъде да растем. Да, вдигнахме нивото, но малко. Трябва да прибавяме качество и да растем още и още. Много от футболистите са в съвсем ранна възраст, за тях това е първи финал и има накъде да се развиват. Надявам се, че феновете ще разберат, че това е само началото на процеса, ние сме още на старта на изграждането на голям отбор. През този сезон бяхме близо до постигането на нашите цели във Висшата лига на Англия. Сега в този момент сме разочаровани, но направихме малка крачка напред", добави Емери.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени