Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френки де Йонг: Трябва да спечелим Лигата на нациите

Де Йонг е подминал Уокър.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полузащитникът на Холандия и Аякс Френки де Йонг заяви, че националният тим трябва да се възползва от възможността да спечели трофей тази година. "Оранжевите" се класираха за финала на турнира Лига на нациите след успех над Англия с 3:1 след продължения. Това е първи финал за отбора в голям турнир след Световното първенство през 2010 г., когато тимът отстъпи след продължения на Испания.

"Всички ние работим един за друг и никога не се предаваме. Не за първи път постигаме волева победа. Португалия разполага с много добри играчи, гледах малко от мача им с Швейцария. Трябва да следим внимателно Роналдо. Направихме удивителен сезон. За съжаление отстъпихме в полуфиналите на Шампионската лига с Аякс, но спечелихме първенството и купата на страната", коментира новото попълнение на Барселона.

"Сега имаме още една възможност да спечелим нещо. На почивката Роналд Куман ни каза, че трябва да продължим в същия дух", разкри още Де Йонг. 

Във финала на турнира в неделя  в Порто ще се срещнат Португалия и Холандия, а Швейцария и Англия ще спорят за третото място.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна