Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хубчев иска на всяка цена директор в Левски

Петър Хубчев
Снимка: Георги Димитров

"Настоявам за спортен директор. Закъснели сме страшно много и с мениджърско и скаутско звено. Чисто футболно, трябват такива хора. Но имена не мога да кажа. Ако се появят точните хора, нека бъдат назначени, закъснели сме в това нещо. С всичките неща, да бъде наблюдаван няколко пъти играчът, да е обсъждано". Това каза на пресконференция днес Петър Хубчев. Старши-треньорът на футболния "Левски" разкри, че в клуба се водят разговори за привличане на набелязаните за селекция нови попълнения.

"Притеснение не може да няма, докато не се събере целият кадър, това е и добро и лошо, сега в лагерна обстановка в Добринище ще имаме време за индивидуални разговори с момчетата, имаме 10 и повече хора, които са с националните отбори на България. В Добринище в лагерна обстановка ще имаме повече време за разговори с момчетата. Имаме 10 и повече човека, които са с националните отбори. Има и няколко футболисти, с които разговаряме, но те са в различни първенства. Някои даже вчера играха. Осъзнавам колко е голям рискът на всяка цена да докарваме хора. От десетина дни аз и помощник-треньорите по цял ден се занимаваме с това да доведем хора, които са мотивирани да дойдат в България и "Левски". В момента чакаме един човек на проби. Искаме да дадем шанс на колкото може повече млади, български футболисти. Позволих си да направя забележка още на първата тренировка и то на един от най-малките. В процес на изграждане е клубът. Търсят се точните хора. Всичко иска време. Рискът е прекалено голям, но ние сме го поели", каза Петър Хубчев.

Треньорът коментира и защо се е стигнало до раздялата с Валери Божинов.

"Не става дума за характер. Гарантирам ви не Валери, а няма футболист, който да не попада в плановете ми за нещо друго, освен футболните неща. Няма такъв футболист. Това е единствената причина. Ще се опитаме да направим отбор. Това е единствената причина и никаква друга. Поведението и отношението ще ни подскаже дали трябва да освободим този или онзи. Но на този етап не планираме такова нещо. Напрежение има. Даже съм на обратното мнение - ако няма напрежение, няма да се получат нещата. Не сме готови, ако няма напрежение, аз да застана пред вас. Ако няма напрежение, не е добре за мен. Трябва да се научим да живеем с това напрежение", добави Петър Хубчев.

Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна