Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия направи обрат срещу Босна и Херцеговина

Марко Верати (вляво) току-що е отбелязал победния гол за Италия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фаворитите взеха своето в снощните двубои от квалификациите за Евро 2020.

В група "J" Италия обърна Босна и Херцеговина с 2:1, въпреки че изоставаше до почивката в Торино. Един Джеко откри резултата в 32-ата минута след прекрасна комбинация между Мухамед Бешич и Един Вишча, който с едно докосване изведе Джеко на празна врата. Босненците имаха и други възможности, но 4 минути след началото на второто полувреме пуснаха Лоренцо Инсине да изравни, а в 88-ата минута Марко Верати направи пълен обрат. С тази победа Италия също продължава по график- 4 победи в първите 4 мача и лидерска позиция в групата.


В Андора световните шампиони от Франция победиха с 4:0. "Петлите" излязоха напред в резултата само след 11 минути, когато Килиан Мбапе нахлу в наказателното поле и комбинира с Гризман, който му върна, за да прехвърли вратаря Хосеп Гомес. В 32-ата минута Уисам бен Ядер удвои след комбинация с Флориан Товен, а самият Товен оформи класическото 3:0 в 1-ата минута на добавеното време на първата част. Курт Зума заби четвъртия гол след втори удар, тъй като андорците отбиха първия удар след центриране от корнер.

"Доволен съм, че реагирахме добре след лошия мач, който изиграхме в събота срещу добрия отбор на Турция. Може би днес изглеждаше, че е лесно и няма интензивност в играта ни, но не беше лесно, заяви доволният Дидие Дешан след края на срещата.

Зареденият с много емоции и дипломатически скандал преди самата среща двубой в Рейкявик беше щастлив за домакините от Исландия, които победиха Турция с 2:1. Северняците се доказаха като истински характери, не трепнаха от провокациите и набързо поведоха с 2:0 след точните удари на Рагнар Сигурдсон. Дорухан Токоз върна един гол пет минути преди края на първото полувреме, но това нищо не промени в крайна сметка.

В Майнц Германия разгроми с 8:0 състава на Естония в мач от група "Н".

Марко Ройс и Серж Гнабри вкараха по два гола за Бундестима. Останалите четири попадения бяха дело на Леон Горецка, Илкай Гюндоган от дузпа, Тимо Вернер и Лерой Сане, който оформи крайния резултат две минути преди края.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна