Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Nintendo премества производството си извън Китай с оглед на опасенията за мащабна търговска война със САЩ

Японската компания за видеоигри Nintendo планира да премести част от производството на своята игрална конзола Switch от Китай в Югоизточна Азия. По този начин фирмата се подготвя за евентуално въвеждане на високи мита от страна на САЩ върху произвежданата в Китай електроника, съобщава "Уолстрийт джърнъл", цитирайки източници от компанията.

Според други информации Nintendo вече е започнала производството на игрални видеоконзоли Switch в Югоизточна Азия, включително на конзоли от досегашния тим и на два нови модела, които вероятно ще бъдат пуснати скоро на пазара.

Решението на Nintendo идва в момент, когато редица азиатски технологични гиганти се опитват да се справят с перспективата за пълномащабна търговска война между Вашингтон и Пекин, проучвайки възможността за преместване на тяхното производството извън Китай.

По-рано тази седмица тайванската компания Foxconn изрази готовността си да премести сглобяването на смартфоните iPhone на Apple от Китай, а японската компания Sharp намекна, че ще премести производството си на персонални компютри в Тайван или във Виетнам.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна