Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха Лука Йович на "Сантяго Бернабеу"

Лука Йович с екипа на Реал при представянето.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новото попълнение на Реал (Мадрид) Лука Йович заяви, че е изпълнил детската си мечта да облече бялата фланелка на Кралския клуб.

Сръбският нападател бе представен пред феновете на "Сантяго Бернабеу", след което позира пред фотографите и говори пред репортерите.

"В момента съм най-щастливото момче в света, тъй като подписах договор с най-големия клуб в света. Сигурен съм, че не сгреших. Ще направя всичко възможно да помогна на Реал да спечели още трофеи. Вярно е, че като малък спях с фланелка на Реал, подари ми я един приятел на баща ми. Бях много запален по Реал, както и останалите момчета", каза Йович при представянето си.

Договорът на сърбина е за шест сезона, а трансферната сума е около 65-70 милиона евро. През миналия сезон Йович игра за Айнтрахт (Франкфурт), като записа 32 мача в Бундесгилата със 17 гола и 5 асистенции. Играчът реализира още 10 попадения в турнира Лига Европа, където достигна до полуфиналите с Айнтрахт.

Президентът на "белите" Флорентино Перес заяви, че с привличането на Йович започва нова ера в Реал.

"Лука изигра страхотен сезон, вкара 27 гола и стана един от най-резултатните нападатели в Европа. Но нашите привърженици са взискателни и ще искат още повече голове от него. Много отбори искаха Йович, но той избра Реал и изпълни своята мечта. Казват, че в детството си той е спал с фланелката на Реал. С тази фланелка ти може да растеш и да станеш един от най-добрите нападатели в света", коментира Перес.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна