Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девет филма от програмата на "София филм фест" ще видят габровци

Снимка: архив

Девет филма от програмата на "София филм фест" ще видят габровци от днес до 16 юни. Дискусии за филмите и срещи с творци са сред съпътстващите събития на филмовата селекция, подбрана за габровци. Това съобщиха от общината.

Десетото издание на "София Филм Фест" в партньорство с община Габрово се реализира и с подкрепата на Националния филмов център и веригата киносалони Europa Cinemas.

Прожекциите ще са в градската зала "Възраждане", а в Билкопродавницата с чайна в габровската културна зона "Шести участък" ще има обособена фестивална кинозона за разговори и дискусии. Цената на билета е 3 лева, а абонаментната карта за всички прожекции е 19 лева.

В първата фестивална вечер днес от 18,00 часа зрителите ще се срещнат с едно от най-новите български заглавия - "Ирина", пълнометражен дебют на режисьора Надежда Косева. Специален гост ще бъде авторът на филма Надежда Косева, която ще разговаря с публиката след края на прожекцията. В 20,15 часа габровци ще видят филма, носител на наградата "Златна Палма" от Кан  - "Джебчии".

Сред другите заглавия, подбрани за габровци през четирите фестивални вечери, са филмът на Аличе Рорвахер - "Щастливият Лазаро" (награда за най-добър сценарий от Кан 2018), "Капернаум" на ливанската режисьорка Надин Лабаки, "Транзит" на Кристиян Пецолд, номиниран за "Златна Мечка" на Берлинале 2018, "Най-щастливият ден в живота на Оли Маки" на младия режисьор Юхо Куосманен, "Снимка с Юки" на режисьора Лъчезар Аврамов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна