Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мексико и Канада на четвъртфинал в "Голд къп"

Вратарят на Мартиника Шове отразява удар на мексиканеца Вега.
Снимка: БТА

Отборът на Мексико победи с 3:2 Мартиника и ги изхвърли от турнира КОНКАКАФ "Голд къп". "Ацтеките" завършиха с пълен актив в група "А" и очаква втория от група "В" за следващата фаза. Канада разгроми Куба със 7:0 и също продължава напред, след като зае втора позиция в група "А".

Уриел Антуна откри резултата преди почивката с техничен удар с левия крак през краката на защитник на Мартиника. Но в 56-ата минута Кевин Парсемен изравни за Мартиника с чудесно изпълнение на свободен удар. Само три минути по-късно Раул Хименес отново изведе Ацтеките напред, засичайки центриране на Родолфо Писаро. В 72-ата минута Фернандо Наваро покачи на 3:1. Но футболистите от френската отвърдморска територия не се притесниха и върнаха едно попадение чрез Жорди Делем в 83-ата минута и до края търсеха трети гол. За който имаха няколко добри възможности, но липсата на точност им попречи.

Два хеттрика отбелязаха победата на Канада над тоталния аутсайдер Куба със 7:0. Играещият за белгийския Гент Джонатан Дейвид вкара в 3-ата, 71-ата и 77-ата минути, както и Лукас Кавалини през първото полувреме станаха техни притежатели. Давид Ойле, който се състезава за Кардиф Сити, също вкара в 50-ата минута.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна