Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китайка отстрани Вожняцки, Свитолина победи в 3 сета в Лондон

Шуай Джън за първи път стигна до осминафиналите на Уимбълдън.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Китайката Шуай Джън и украинката Елина Свитолина първи си осигуриха място на осминафиналите на турнира от Големия шлем Уимбълдън.

Шуай, която е №50 в световната ранглиста отстрани 14-ата поставена Каролине Вожняцки от Дания с 6:4, 6:2 за 82 минути игра в Лондон и за първи път стига до тази фаза във Великобритания.

Бившата водачка в световната ранглиста Вожняцки започна великолепно и поведе с 4:0. От този момент китайката пое инициативата и спечели 12 от оставащите 14 гейма в срещата.

В четвъртия кръг Шуай Джън очаква спечелилата в мача между Даяна Ястремска (Украйна) и Виктория Голубич (Швейцария).

Поставената под №8 Свитолина успя да се наложи над 31-ата в схемата Мария Сакари от Гърция с 6:3, 6:7(1), 6:2 в двучасов двубоя. Приятелката на Гаел Монфис успя да отстрани гаджето на Стефанос Циципас едва при седмия си мачбол.

Елина беше близо до успех в два сета. Тя взе първата част, а в 12-ия гейм на следващата имаше два мачбола. Сакари ги отрази и доминираше в последвалия тайбрек.

Третата част беше за Свитолина. Тя направи два пробива и успя да спечели. Тенисистката от Одеса записа 15 печеливши удари срещу 27 непредизвикани грешки. При гъркинята съотношението беше 35-49.

На осминафиналите Елина Свитолина ще играе или с Петра Мартич (Хърватия), или с Даниел Колинс (САЩ).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна