Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сини Сърца": Левски се завръща към корените си

Илия Христов от сдружение "Сини сърца" показва екип на Стефан Аладжов, който ще е новия музей на Левски
Снимка: Георги Димитров

"Левски ще се завърне към корените си с екипите за новия сезон". Те ще имат съкровеното за всеки фен "Л" на гърдите на играчите, като Илия Христов от Сдружение "Сини Сърца" разкри, че това е нещо традиционно в цялата история на "сините". 

"За първи път буквата "Л" се използва през 1924 г. на екипите срещу Ромкомит. Бялото "Л" е неизменна част от историята на Левски, като от 1919 г. насам го има в емблемата. Левски ползва буквата в екипите си до насилственото преименуване на Динамо, а после, след като възстановява името си, го ползва отново", разкри Христов.

Отвътре на фланелките има първия печат на Левски в историята му, той е поставен от вътрешната страна на яката. Има и жълто-червеното райе, посветено на първите цветове на клуба. Имената на играчите ще са на кирилица в българското първенство, а в евротурнирите ще са изписани на латиница. 

С новите екипи пред камерите застанаха четирима играчи. Николай Михайлов представи белия вратарски екип, а със иния беше младата надежда Станислав Иванов. Резервният жълт беше демонстриран от Хали Тиам, а третият екип - черен на цвят - беше показан от новото попълнение Дени Алар.Чуйте още какво каза Илия Христов:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени