Eмисия новини
от 20.00 часа

Apple Inc. ще тества китайското производство на AirPods във Виетнам

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Технологичният гигант "Епъл" (Apple Inc.) ще започне пробно производство на безжичните си слушалки AirPods във Виетнам, тъй като изглежда, че компанията желае да премести част от производството си извън Китай на фона на търговското напрежение между Вашингтон и Пекин, съобщи в сряда агенция Nikkei Asian Review, цитирайки източници, запознати с въпроса.

Според същите източниците китайският производител на "Епъл" - компанията GoerTek, ще тества "издръжливостта на производствените процеси" за последната версия на AirPods, която досега се произвеждаше само в Китай, като това ще стане още това лято в аудиозавода на китайската фирма в северен Виетнам.

"Първоначалото производство ще бъде ограничено, но ще бъде лесно да се увеличи капацитетът, след като се покаже, че всичките производствени процедури вървят гладко", посочи източникът на Nikkei Asian Review, като отбеляза, че доставчиците на компоненти са били помолени да не променят цените по време на тестовия етап.

През юни агенция Nikkei съобщи, че базираният в Купертино технологичен гигант планира да премести между 15% и 30% от производството си от Китай в Югоизточна Азия независимо от резултата от търговския спор между САЩ и Китай.


Още от

АБВ иска АЕЦ "Белене" да е държавна

публикувано на 20.08.19 в 15:56