Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви с нов успех в Базел

Стефани и Габриела Стоеви
Снимка: Архив на сестри Стоеви

Габриела Стоева и Стефани Стоева се класираха за третия кръг на двойки на Световното първенство по бадминтон в швейцарския град Базел. Поставените под номер 10 сестри Стоеви надделяха трудно над французойките Делфин Делрю и Леа Палермо с 21:13, 18:21, 21:10 за 80 минути.
Българките, които са действащи европейски шампионски, взеха първия гейм, след като спечелиха седем от последните осем разигравания в него.
Втората част беше много оспорвана, като сестри Стоеви водеха със 17:15, но в последствие Делрю и Палермо реализираха обрат, като взеха последните четири точки за 21:18.
Французойките започнаха по-добре и в третия решителен гейм и поведоха с 6:4, но с пет поредни точки българките обърнаха до 9:6, а след това направиха и нова страхотна серия от девет поредни точки, за да дръпнат с 19:8, което се оказа решаващо.  

За място на четвъртфиналите сестри Стоеви ще се изправят срещу поставените под номер 5 Грейсия Поли и Априяни Рахаю (Индонедия). Поли и Априяни са бронзови медалистки от последното Световно първенство в Нанцзин 2018.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!