Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов изравни резултата срещу Република Южна Африка

Димитър Кузманов се завърна на корта с победа.
Снимка: Личен архив

България изравни на 1-1 победи резултата след първия ден на двубоя от втора група на Евроафриканската зона на Купа „Дейвис“ срещу Република Южна Африка в Кейптаун.

Димитър Кузманов се наложи над Руан Рулофсе със 7:5, 7:5 в първия си официален мач от месец и половина. Срещата продължи час и 50 минути.

Първата ни ракета започна с три аса в откриващия си сервис гейм. В осмия Мико имаше две поредни точки за пробив при 40:15, но не успя да ги оползотвори. Кузманов нанесе своя удар в края на сета, когато направи брейк на нула за 7:5.

Южноафриканецът проби за 2:1 в следващата част. 26-годишният пловдивчанин успя да върне брейка за 4:4. В 12-ия гейм по сценария от първата част Кузманов отново проби и така спечели срещата за България.

Националът ни записа осем аса и седем двойни грешки. 

В събота е мачът на двойки, за който капитанът Тодор Енев е зеявил Габриел Донев и Александър Донски. Колегата му Маркус Ондрушка залага на шестия в световната ранглиста при дуетите Равен Класен и Рулофсе.

След това са оставащите два мача. Първите ракети Кузманов и Лойд Харис се срещат, а после трябва да е двубоя между Александър Лазаров и Рулофсе.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна