Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович се размина с операция, ще играе в Япония

Новак Джокович
Снимка: БТА

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович ще се завърне в игра в края на месеца на турнира от сериите АТР 500 в Токио. Това разкри сръбският тенисист пред медии в родината си.

Джокович е измъчван от контузия в рамото, заради която се отказа в мача си от осминафиналите на Откритото първенство на САЩ срещу Стан Вавринка в началото на месеца. Първоначално се смяташе, че на Джокович може да му се наложи да се подложи на операция, но носителят на 16 титли от Големия шлем се опитва да преодолее контузията с рехабилитация и се надява скоро да се завърне на корта.

"За съжаление, контузията бе по-сериозна от първоначалните очаквания. Трудно е да се предвиди кога ще се завърна в игра. Следим прогреса на рехабилитацията всеки ден. Надявам се да съм на корта след седмица или две. Идеалният сценарий е да играя в Токио", заяви Джокович пред RTS Serbia.

Досега Ноле никога не е играл в Откритото първенство на Япония, тъй като обикновено започва участието си в азиатските турнири в Пекин, където има шест титли от шест участия. Турнирът в Токио започва на 30 септември, като до момента участие са потвърдили местният фаворит Кей Нишикори, Стан Вавринка и Давид Гофен, но не и миналогодишният шампион Данийл Медведев, който ще дебютира на турнира в Пекин. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна