Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Изобщо не взимам насериозно заплахите за импийчмънт

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви пред репортери, че "въобще не приема насериозно" заплахата от импийчмънти.

"Имахме перфектен телефонен разговор с президента на Украйна. Това е просто лов на вещици от страна на Демократите", обясни той и добави: "Този, който има проблем, е Джо Байдън".

Президентът Тръмп беше обвинен по-рано този месец, че оказва натиск върху Украйна да разследва бившия вицепрезидент Джо Байдън, който е и кандидат за участие в следващата президентска надпревара от името на Демократическата партия.

Три комисии на Камарата на представителите на САЩ (Долната камара на Конгреса) обявиха, че са започнали "широкомащабно разследване" на информации, че президентът Доналд Тръмп, неговият адвокат и бивш кмет на Ню Йорк - Руди Джулиани и вероятно други американски висши представители са притискали правителството на Украйна в опит да се подпомогне кампанията за преизбиране на Тръмп.

Наскоро Правната комисия на Камарата на представителите пък одобри насоки за разследването на импийчмънт на президента Доналд Тръмп.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна