Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мusic palace fest представя BG Vintage тази вечер във Варна

BG VINTAGE е съвременното и елегантно лице на българската музика, здраво стъпило на най-добрите музикални примери от миналото. В основата на BG VINTAGE е възраждането на красивата градска и популярна българска музика - от 20-те години на 20 век до днес, както и обогатяването й със съвременна авторска музика на български език. Лицата на BG VINTAGE са млади, изключително талантливи музиканти, чиято енергия завладява сетивата. С професионалните си изпълнения и безупречната си визия те превръщат BG VINTAGE в продукт с високо културно съдържание и потенциал за устойчиво развитие. BG VINTAGE е емоционалният мост между публика от различни поколения. Репертоарът на BG VINTAGE е достъпен и привлекателен за новото поколение, и носи надежда, сладки спомени и радост на по-възрастните хора.

BG VINTAGE е естествената последваща творческа и професионална стъпка за екипа на проекта – Михаил Йосифов, Вера Шандел и Елисавета Петрушева, които от години работят за популяризирането на красивата музика и на винтидж културата в България. Това са хората, които стоят зад създаването и развитието на първото вокално женско суинг трио у нас – Sentimental Swingers, както и зад поредица от интимни и по-мащабни срещи на българската публика с музиката от златните години на суинга.

В музикалната основа на BG VINTAGE е новият творчески поглед на един от най-добрите български музиканти - Михаил Йосифов - съвременен музикант с изключително много опит в различни жанрове – като изпълнител, аранжор и композитор.
Начало 20:00 ч., Зала 1, Фестивален и конгресен център – Варна.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна