Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем от шампиона Славия (Прага) в състава на Чехия

Вратарят на Славия Коларж вероятно ще пази срещу Англия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осем играчи от действащия шампион на чешката Гамбринус лига Славия Прага, бяха повикани за европейската квалификация срещу Англия, заяви селекционерът Ярослав Шилхави.

Чехите се изправят срещу фаворите в нашата група "А" на 11 октомври и срещу Северна Ирландия в приятелска среща три дни по-късно, като и двата мача са в столицата Прага. В търсене на седмо последователно участие на европейско първенство чехите ще бъдат без двама централни защитници - капитанът Марек Сухи от Аугсбург и Томаш Калаш от Бристъл Сити, които са с контузии.

„Никога не е идеално, когато загубиш капитана си, но разполагаме с други опции“, каза Шилхави на пресконференцията. Наставникът повика вратарят Ондржей Коларж и цялата защитна линия на Славия (Прага), включително и Давид Ховорка, който не е изключено да дебютира за националния отбор.

Именно отбраната бе проблемната зона за чехите при гостуването на „Уембли“ по-рано, когато тимът понесе най-тежката си загуба от обявяването на своята независимост през 1993 г. – 0:5 през март месец.

Англичаните са на върха в група "А" с 12 точки от четири мача и двубой в аванс, докато чехите са на втора позиция с девет пункта от пет срещи – на точка пред Косово. България и Черна гора са с по две точки на дъното.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна