Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Китайската делегация пристига в САЩ през следващата седмица за търговски преговори

2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че делегация от Китай ще пристигне в САЩ през следващата седмица за подновяване на търговски преговори.

"Китай идва през следващата седмица. Предстои ни среща с тях. Ще видим, но ние се справяме много добре", посочи Тръмп пред репортери преди да замине на кратка почивка във Флорида.

"Имам много опции по отношение на Китай. Но ако те не направят това, което желаем, ние разполагаме с огромна сила", добави той.

Тръмп отново настоя, че Китай дълги години "мами" САЩ заради бившия вицепрезидент Джо Байдън, когото той обвини, че е дал на Пекин "сладка сделка", която е предоставила на неговия син Хънтър Байдън ""милиард и половина долара".

Тръмп обвини Джо Байдън, който се счита на този етап за основен кандидат на Демократическата партия за президентски избори през 2020-а година, в "измама" спрямо Китай, Украйна и много други страни, но най-вече спрямо самите Съединени щати. Той също така призова Пекин да разследва Байдън и неговия си.

Доналд Тръмп също така посочи, че разговорите на Вашингтон със Северна Корея ще продължат както е планирано, въпреки последния ракетен тест на Пхенян. "Ще разговаряме", посочи той преди да отпътува за Флорида.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна