Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветомир Чернокожев с наградата за най-добър млад баскетболист

Чернокожев с наградата на името на Рачо Колев и Давидов.
Снимка: БГНЕС

Лидерът на баскетболния отбор на А1 Академик Цветомир Чернокожев бе отличен с приза на името на спортния журналист Рачо Колев - "Едно сърце, една игра", който се дава традиционно на най-добрия млад български състезател.

"Изненадан съм, но и радостен, че получавам тази награда и че трудът ми е бил оценен. Искам да благодаря на г-н Давидов, че не спира да работи с мен, както и на треньорите в националните отбори", каза Чернокожев.

"Опитвам се да надграждам през всеки сезон и не се задоволявам да стоя на едно място. Надявам се през сезона всички да сме живи и здрави, но не мога да се ангажирам с конкретни цели за място през сезона. Ръководството реши да остана в клуба и през този сезон и аз се съобразих с това решение. Готов съм да дада най-доброто от себе си", каза още 20-годишният баскетболист.

Старши треньорът на "студентите" Георги Давидов заяви, че тежките тренировки са тези, които изграждат младите състезатели.

"Знам как се тренираше едно време и как се тренира сега. Сега щадим много повече младите играчи. Но истината е, че тежките тренировки са тези, които изграждат младите играчи. Сегашното поколение е много по-различно от това, което беше по мое време, но не мога да прехвърлям изцяло вината за липсата на резултати на играчите или на треньорите. За мен лично основният проблем е, че няма целенасочена държавна политика към спорта, каквато имаше преди", каза Давидов.

А1 Академик открива новия сезон в Националната баскетболна лига с домакински мач с Черно море Тича в събота от 18:00 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна