Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анди Мъри записа първа победа в турнир от Мастърс 1000 от 2017 г.

Анди МЪри направи обрат.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трикратният шампион и бивш номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания) се класира за втория кръг на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, който е с награден фонд 7,47 милиона долара.

Получилият "уайлд кард" Мъри отстрани квалификанта Хуан Игнасио Лондеро (Аржентина) с 2:6, 6:2, 6:3 и записа първа победа в сериите от май 2017 година в Мадрид.

32-годишният шотландец, който е преследван от здравословни проблеми в последните сезони, а през февруари претърпя операция за смяна на тазобедрена става, в момента заема 289-ото място.

56-ият в класацията на АТР Лондеро взе първия сет със серия от пет поредни гейма, но във втората част Мъри поведе с 3:0, а след това направи още един брейк в осмия гейм, за да изравни резултата.

В решителния трети сет британецът направи ключов пробив за 4:2, а при 5:3 реализира обрат от 15:40 при собствен сервис и стигна до победата.

Във втория кръг той ще играе срещу поставения под номер 10 Фабио Фонини (Италия), който отстрани на старта Сам Куери (САЩ) с 6:4, 6:2.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна