Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англичаните смекчиха тона за напускането на терена

Гарет Саутгейт
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В лагера на английския национален отбор по футбол смекчиха тона относно евентуално неспазване правилата на УЕФА при проява на расизъм. Както е известно, по-рано тази седмица на Острова се появиха изказвания на играчи на „трите лъва", които планираха да напуснат терена в мачовете срещу Чехия и България, ако станат жертва на расистки скандирания.

Това предизвика остра реакция от Българския футболен съюз в лицето на неговият президент Борислав Михайлов, който сезира УЕФА за „тенденциозните коментари от страна на футболисти на английския национален отбор". В последната си пресконференция селекционерът на Англия Гарет Саутейт и един от лидерите в тима Рахийм Стърглинг дадоха заден ход и обявиха, че вярват в правилата на УЕФА.

„Преживяхме неприятна ситуация в Черна гора и искахме да стане ясно какво е възможно да се случи при друг подобен случай в бъдеще. Разбира се, УЕФА има определен начин на действие и ние трябва да имаме вяра в него. Не се опитваме да създадем ситуация по никакъв начин. Далеч сме от това. Надяваме се, че през следващите 72 часа ще се говори само за съответните два мача", заяви Саутгейт на пресконференцията в Прага снощи преди днешният мач срещу Чехия..

„Мисля, че като отбор не бяхме добре подготвени за това, което стана в Черна гора. Трябваше да знаем, че има определен протокол, по който се действа. В началото на седмицата имахме среща, на която Гарет ни обясни какъв е протоколът на УЕФА. Сега трябва да дадем шанс на УЕФА да поеме отговорност и да се справи със ситуацията. Към този момент имаме пълно доверие на УЕФА", каза Стърлинг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна