Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компанията "Тесла" получава лиценз за производство на електрически автомобили в Китай

Снимка: БГНЕС

Американската компания "Тесла" (Tesla Inc.) влезе в списъка на одобрените автомобилни производители в Китай и сега фирмата на Илон Мъск може да започне производството на електрически превозни средства във втората по големина икономика в света.

Това стана ясно, след като в четвъртък китайското министерство на промишлеността и информационните технологии публикува актуализирания списък.

В началото на октомври "Тесла" обяви данни за производството и доставката за третото тримесечие, включително рекордно голямо производство на електрически автомобили Model S/X (16 318 бройки) и Model 3 (79 837 бройки). Общият брой на произведените от компанията автомобили пък възлиза на 96 155 броя, докато доставките са 97 000.

Графика на акциите на Tesla Inc.

В сряда акциите на Tesla Inc. поскъпнаха на Уолстрийт до най-високи нива от 24-ти юли насам, задълбочавайки непрекъснато възходящото си движение за осма поредна сесия на търговия - най-продължителен ръст от началото на 2103-а година.

Акциите на Tesla поскъпнаха снощни с 1% и в рамките на последните 8 сесии на търговия те вече нарастват с близо 13%, като в рамките на октомври те се повишават с около 9% след тяхно поскъпване със 7% през септември. Въпреки това обаче акциите на Tesla са на загуба от 22% от началото на настоящата година.

Компанията на Илон Мъск се очаква да представи своя финансов отчет за последното тримесечие следващата сряда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна