Eмисия новини
от 07.00 часа

Легендарен разпределител ще получи награда по време на европейската волейболна гала

Димитър Каров
Снимка: БФВолейбол

Едно от най-големите имена в българския волейбол Димитър Каров ще бъде удостоен от Европейската конфедерация (ЦЕВ) със специална награда за цялостен принос по време на европейската волейболна гала, която ще се проведе в София. Престижният форум, на който ще бъде изтеглен жребият за най-класния европейски клубен турнир - Шампионската лига (мъже и жени), ще се проведе на 25 октомври, петък, от 18.00 часа в хотел "Маринела".

Димитър Каров е един от най-добрите български волейболисти на всички времена, с над 500 мача с националната фланелка на България. Той е от легендарното поколение в българския волейбол, което спечели сребърните медали на световното първенство в София през 1970 година след драматичен финал срещу ГДР.

Каров е най-добрият разпределител през 60-те години на миналия век, като и до днес е пример за всеки, който познава изявите му. Участник в три олимпиади. Завършва кариерата си като играещ треньор в Торино. Води в различни периоди мъжкия и женския отбор на ЦСКА, както и националните тимове на България. Като треньор на женския тим на "червените" през 1969 година покорява европейския връх и печели шампионската титла в най-престижния клубен турнир КЕШ (сегашна Шампионска лига). Също така в треньорската си кариера с ЦСКА става става двукратен шампион на България и трикратен носител на купата на България.

Награждаването на легенди във волейбола, сред които и Димитър Каров, треньори и изявени състезатели за 2019 година, ще стане на специална церемония, която ще се проведе след тегленето на жребия. Сред удостоените с тази чест от страна на ЦЕВ ще бъде и легендарният холандски национал Бас ван де Гор, който също ще присъства на Волейболната гала.

Още от
Черно море спечели в Русе след обрат

Черно море обърна Дунав в Русе

публикувано на 18.11.19 в 21:19

Волейболистките на Марица са с 5 от 5

публикувано на 15.11.19 в 19:47