Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Горна Оряховица решава за арестуваните за купуване на гласове

Районният съд в Горна Оряховица днес се очаква да вземе решение за постоянното задържане на тримата мъже, които бяха арестувани на 1-ви ноември за организирано купуване на гласове за кандидат за кмет на общината.

Днес изтичат 72-часовите мерки на тримата задържани от селата Петко Каравелово, Драганово и Първомайци. Повдигнато им е обвинение за изборна търговия. Предлаганите суми варирали от 30 до 100 лева за глас за определен кмет на община Горна Оряховица.

На втория тур в Горна Оряховица трети мандат спечели досегашният кмет на ГЕРБ Добромир Добрев, който получи 51,13% от гласовете.

След балотажа в Лясковец пети мандат спечели кметът на ГЕРБ Ивелина Гецова, за която са гласували 59,85% от избирателите.

Изненадата в областта е световният шампион по борба Михаил Ганев, кандидат на БСП, който спечели с 53,31% в Златарица пред управлявалия три мандата Пенчо Чанев от ВМРО.

В област Велико Търново ГЕРБ и БСП спечелиха по четирима общински кмета. В Сухиндол и Свищов досегашните кметове на социалистите спечелиха като независими кандидати.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна