Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георг Спартански иска от МВР мерки срещу купуването на гласове

Георг Спартански, кмет на Плевен

Избраният за втори мандат кмет на Плевен Георг Спартански настоява за анализ от Областната дирекция на МВР за мерките на втория тур срещу купуването на гласове. Той също така обмисля да покани посланиците от ЕС, ако не получи обяснение в разумен срок какво се е случило в общината.

На първата си пресконференция Георг Спартански каза, че няколко дни преди изборите е получил информация за намеса на държавни институции в определянето на изборния резултат

„Започна да става нещо страшно – хора, които ми симпатизират, хора, които са застъпници в секционни комисии в село Буковлък и в град Славяново, са арестувани, задържани. Прави се всичко възможно да нямам свои представители, които да припарят до секциите в село Буковлък. 500 гласа бяха дивашки унищожени и бяха пренасочени към моя опонент… Мои представители, изпратени от Плевен, за да коментират в тъмните часове на денонощието какво се случва пред буковлъшките секции, говориха с полицаите, които има казаха: „Какво ви бъркат тия гласове, така или иначе вие ще победите“.

Ако не получи исканият анализ от ОД на МВР, Георг Спартански каза, че „вероятно ще поискам среща с посланиците на страните-членки на Европейския съюз“. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени