Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с 12 мача без победа, загубихме и от Парагвай

Георги Терзиев, Ивелин Попов и Иван Горанов (в бяло) започнаха като титуляри срещу тима на Парагвай
Снимка: sportal.bg

Националният отбор на България по футбол загуби с 0:1 от тима на Парагвай в контролна среща, играна пред около 1000 зрители на стадион "Васил Левски". Така негативната серия за нашите национали продължи, а загубата е шеста в последните седем мача. Националите ни нямат победа в 12 поредни мача. Единственото попадение отбеляза Мигел Алмирон в 60-ата минута.

Срещата срещу Парагвай бе дебют на новия национален селекционер Георги Дерменджиев, а също така първи мач с националната фланелка на вратарят на Славия Георги Георгиев. Дебют направи и младият бранител от Черно море Виктор Попов, който се появи на мястото на Страхил Попов малко преди края. Божидар Чорбаджийски, който играе под наем от ЦСКА-София в румънския ФКСБ, се върна в стартовите 11 на България след близо година.

Гостите започнаха много по-активно и в първите 20 минути създадоха три добри атаки чрез Ромеро, Риверос и Мигел Алмирон. Първата добра атака за България беше в 27-ата минута, когато атака на Марселиньо и Вандерсон завърши с пас към Ивелин Попов, но капитанът на България беше по-бавен от вратаря Антонио Силва, който излезе и улови.

Вратарят Георгиев в 29-ата минута спаси опасен свободен удар, а в 35-ата се намеси също много решително, след като предотврати сигурен гол. Лескано отклони с глава топката към Ромеро, който се възползва от грешка в отбраната на България и се озова сам срещу Георгиев. Вратарят обаче излезе и принуди парагвайския нападател да изпрати топката в тялото му. Минута преди края на първата част Парагвай пропусна още една добра възможност. Алмирон пусна чудесен пас зад гърба на Чорбаджийски. Виясанти изпревари българския бранител, опита удар от малък ъгъл, но Георгиев успя да избие.

Ситуацията не се промени особено и през втората част и в нейната 4-ата минута на скорост Дарио Лескано намери Ромеро, който стреля, но за радост топката мина на половин метър край гредата.
В 60-ата минута парагвайците логично откриха резултата чрез Мигел Алмирон. Звездата на Нюкасъм получи топката пред наказателното поле, напредна малко и с плътен удар прати топката до гредата на Георгиев- 0:1. Минута по-късно Вандерсон центрира хубаво в наказателното поле, но Божидар Краев отигра нелепо, изпращайки топката в аут от 7-8 метра.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна